Haluan keskustella vähän, että mitkä oikeudet ovat tietokoneen käyttäjällä. Onko tietokoneen käyttäjällä oikeutta, internetin yksityiseen käyttöön? Tähän haetaan vastaus.

 Tiedustelin tänään vähän tietokoneen cmd:tä eli (Command prompt), kun halusin saada tietää, ketkä kaikki käyttää minun verkkoa. Kaikki näytti ihan normaalilta, kunnes vastaan tuli omituin PID eli (Process ID). PID:llä pystyy nopeasti tarkastamaan prosesseja, jotka ovät käytössä tietokoneella ja verkossa. Omituista tästä kyseisestä PID:stä teki sen, että sitä ei löytynyt Task mangerista eli (tehtävienhallinnasta).

 Sitten aloin paikantamaan kyseisen PID:n omistajan ip-osoitetta ja selvisi, että kyseinen PID:n omistaja on sen niminen yhtiö kuin 'Akamai technologies' kutsun nimellä (AT)... Mitä ihmettä?
 Kaivoin kyseisestä yhtiöstä tietoa ja huomasin, että tämä yhtiö on erittäin valtava. 1998 vuonna perustettu, 6 200:n henkilöstöllä ja 1,6 Miljardin liikevaihdolla toimiva amerikkalainen yhtiö, joka valvoo ja seuraa internetin käyttäjiä... Vau!

 Miksi tällaisesta yhtiöstä ei ole mitään mainittu missään? Onko siinä jotain salaista? Otetaan selvää, joten kiristäkää foliohattunne!

 Okei, eli miten AT pystyy valvomaan yksityisiä tietokoneen käyttäjiä? No, siten että AT on myynyt palveluitansa Microsoftille, ja toimii täten Microsoftin alaisena VALTAVANA kyylänä.
 Eikä siinä vielä kaikki. AT omistaa noin. 15-30 prosenttia kaikesta netin tietoliikenteestä.
AT:n tunnetuimpia asiakkaita ovat:  Apple, Facebook, Bing, Twitter, eBay, Google ja LinkedIn. Eli siis, joka ikinen kerta, kun avaat facebookin, tilaat jotain eBaystä, tai haet jotain googlesta, niin kaikesta liikenteestä lähtee kopio AT:lle. Ja tämä kaikki on laillista?

 Toisin sanoen, jos omistat Microsoftin tai Applen koneen, sinulla ei ole yksityisyyttä. Jos käytät internettiä normaalisti, niin sinulla ei ole yksityisyyttä.

 No, miten voi käyttää nettiä yksityisesti? Vai voiko ollenkaan? Vastaus on: kyllä voi, ja siihen tulee vastaus seuraavassa kirjoituksessa. CiaO!

- REDN3X